TV műsor

Horvát Lili filmjét is jelölték idén az Arab Critics' Award for European Films elnevezésű díjra

Kultúra, 2020.10.20

    Hamburg, 2020. október 20., kedd (MTI) - Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje is esélyes idén az Arab Critics' Award for European Films elnevezésű díjra, amelynek 22 jelöltjét kedden jelentette be az európai filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) és az Arab Cinema Center (ACC).

A 2019-ben alapított elismerés idei esélyesei között van a Sarlatán című film Agnieszka Holland rendezésében, Jóhann Jóhannson Last and First Man című sci-fije, a Quo vadis, Aida? című dráma Jasmila Zbanictól, valamint Mark Jenkin Bait című filmje is.

Az 56 tagú zsűri, amely 14 arab nyelvű ország legnevesebb és legnagyobb hatással bíró filmkritikusait tömöríti, az EFP társszervezetei által jelölt 22 film közül hirdet győztest - olvasható a szervezők közleményében.

A díjátadó ceremóniának az idei Kairói Nemzetközi Filmfesztivál (CIFF) ad otthont decemberben.

Az Arab Critics' Awards for European Films az ACC Critics Awards elnevezésű díjának európai alkotásokat díjazó ága, amelynek célja, hogy erősítse a filmek sokszínűségét a régióban és felkeltse az érdeklődést a kiemelkedő európai filmalkotások iránt.

Tavaly elsőként az észak-macedóniai származású Teona Strugar Mitevska Isten létezik, és Petrunijának hívják című filmje nyerte az elismerést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!