Húsvéthétfőn Locsolóbállal várja a közönséget a Fonó

Kultúra, 2024.03.26

Hagyományosan táncházzal várja a közönséget a Fonó Budai Zeneház a Locsolóbálon húsvéthétfőn - közölte az intézmény az MTI-vel.

A bálon az Erdőfű és a Csángálló zenekar húzza majd a talpalávalót - írták a közleményben.

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményezés célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. Az együttes tagjai külön-külön is nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában, a Kárpát-medencei népzene hiteles képviselői.

A Csángálló 2009-es indulása óta végigmuzsikálta Magyarországot és Európát is. Zenéltek a legnagyobb fesztiváloktól kezdve, a legnevesebb koncerttermeken át, egészen a legkisebb erdélyi és moldvai falvakig, ahonnan zenéjük gyökere is ered. Három nagylemez, valamint számos színházi és táncos előadás zenéje született már a Csángállók keze által. Muzsikájuk a hagyományos népzenékből táplálkozik, mely a zenekarra jellemző sajátos hangzással és nyitott gondolatisággal alkot egy új fajta zenei stílust - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!