Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

Kultúra, 2024.06.18

Ian McKellent kórházba szállították, miután balesetet szenvedett egy előadáson a londoni West Enden. A 85 éves színész már jól van, orvosai szerint hamarosan teljesen rendbe jön - számolt be róla kedden a BBC News.

McKellen a Noel Coward színházban játszotta a Player Kings című darabot, mikor egy jelenet közben leesett a színpadról. Az előadás abbamaradt.
A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították.

A színház szóvivője elmondta: McKellen orvosai szerint a színész hamarosan teljesen talpra áll. "Ian jó hangulatban van" - fűzte hozzá. - Várhatóan szerdán tér vissza a színpadra a darab egy matinéelőadására.

A Player Kings április óta látható a West End-i színházban. A darabot Shakespeare IV. Henrik című drámája nyomán állította színpadra az új adaptációt író Robert Icke.

A Falstaffot alakító McKellen éppen a wales-i herceggel és Henry Percyvel csatázott, amikor lesett a színpadról. Az egész olyan gyorsan történt, hogy sokan azt gondolták, ez is az előadás része, de mivel McKellen fájdalmasan segítségért kiáltott, a stáb nyomban hozzá sietett. A lámpákat felgyújtották, és kiürítették a nézőteret.

A színház szóvivője a nézőtéren ülő két orvosnak külön köszönetet mondott segítségéért.

McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott, láthatta a közönség III. Richardént, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is.

A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógia Gandalfjanként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség. De játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.

Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondania Duke of York színházban, mert a vonatjához rohanva megsérült a lába. De nem hagyta cserben a közönséget, a színpadon ülve válaszolt a kérdéseikre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!