Idén három intézmény kapott Közösségi Múzeum elismerő címet

Kultúra, 2023.05.11

Idén három intézmény vehette át a Közösségi Múzeum elismerő címet csütörtökön a tatai Német Nemzetiségi Múzeumban rendezett Együttható! konferencián - tájékoztatta Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja (MOKK) az MTI-t csütörtökön.

Mint írják, az EGYÜTTHATÓ! konferencia a Petőfi 200 emlékévhez is kapcsolódó Közösségek Hete idei kiemelt szakmai eseménye.

A közösségi múzeumi működést tanúsító okleveleket ebben az évben Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, valamint 2022-ben megnyílt Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont érdemelte ki.

A MOKK kezdeményezésére 2019-ben alapított elismerését azon muzeális intézményeknek ítélik oda, amelyek közösségi részvételi alapon működnek, a múzeumi alaptevékenységükkel összehangolt közösségépítő munkát folytatnak, valamint bevonják munkájukba a helyi lakosságot, a civil szervezeteket és egyéb partnereket.

Az elismerő okleveleket Szende László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Múzeumi Főosztályának főosztályvezetője, valamint a Szabadtéri Néprajzi Múzeum képviselői, Cseri Miklós főigazgató, Bereczki Ibolya ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettes és Nagy Magdolna, a MOKK igazgatója adta át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!