Idén Lengyelországban rendezik a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivált

Kultúra, 2023.06.07

Az Orkesztika Alapítvány idén is megrendezi a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivált június 14. és 17. között, most először azonban nem Budapesten, hanem a lengyelországi Bytomban.

A szervezők MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a közönséggel.

Mint írják, az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. Az idei több mint 100 pályázatból szakmai zsűri válogatta ki a versenyprogramba továbbjutó 19 produkciót.

Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve önálló alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat.

A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó Gálaesten június 17-én láthatja majd a közönség. A gálaesten az idei év legjobb produkciói mellett fellép a Rozbark Dance and Movement Theatre és a 2021-es fesztivál egyik díjazottja, Joanna Brodniak is.

A tájékoztatás szerint a fesztivál ideje alatt kísérőprogramok is lesznek. A helyszínen és online az Ork-Kota Platform pályázat keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek, valamint nyitott, szakmai beszélgetéseken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt. Délelőttönként Pálosi István kurzusára, valamint a Rozbark társulatának nyílt órájára várják a profi és kezdő táncosokat - áll az összegzésben.

A fesztivál a https://www.youtube.com/orkesztika videomegosztó csatornán is látható lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!