Irodalom éjszakája - Péntektől három napon át Debrecenben

Kultúra, 2024.05.24

Versekkel, regényrészletekkel várják a színészek az irodalom szerelmeseit Debrecen közterein május 31. és június 2. között az idei Irodalom éjszakáján - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A Csokonai Színház közleménye szerint immár hatodik alkalommal csatlakozik Debrecen a Prágából 2006-ban indult kezdeményezéshez, az Irodalom éjszakájához.

A rendhagyó világirodalmi sétán 24 ország 24 szerzőjének művéből olvas fel 24 debreceni színész a belváros rejtett, izgalmas kulturális tereiben. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: Túlsó part.

A felolvasásokra nyolc szabadtéri helyszínen párhuzamosan kerül sor este hét és fél tíz között, minden helyszínen egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.

Hozzátették: mindenki maga állíthatja össze aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül a szervezők. A helyszínek között szerepelnek mások mellett a Szent István park, a Szabó Magda Emlékház, a Csonkatemplom, vagy a Deutches Kulturforum Batthyány utcai udvara.

A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletekről az irodalomejszakaja.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!