Ismét éjszakai pincetúrát tartanak a Somlón

Kultúra, 2023.06.06

Tizedik alkalommal rendezik meg a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely a Somló Fesztivállal kiegészülve június 16-án és 17-én huszonöt helyszínen kínál programokat.

A tíz év alatt a régió legnagyobb szabadtéri boros rendezvényévé nőtt Somlói Éjszakai Pincetúra időpontja hagyományosan a nyári napfordulóhoz kötődik, az esemény pedig szorosan kapcsolódik a helyi Szent Iván-éji tűzgyújtás tradícióihoz - közölték az MTI-vel a szervezők.

A pincetúra 2022-től a Somló Fesztivállal kiegészülve vált kétnapos eseménysorozattá. A vulkanikus borvidéken gazdálkodó borászatok, éttermek és az eseménysorozathoz csatlakozó egyéb helyszínek ilyenkor mind más-más programmal várják a vendégeket.

Június 16-án, a Somló Kapuja Látogatóközpontban rendezik meg a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki borverseny aranyérmes borászataival, boraival.

Másnap délelőtt a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, majd kora délután a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal várják a családokat.

Az idei jubileumi évet ünneplendő a helyiek úgy döntöttek, hogy megszervezik az ország legnagyobb koccintását: szombaton 18 órakor egy pohár borra vendégül látnak mindenkit a Szent Margit-kápolna parkolójában.

Aznap 22 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra.

A rendezvény ideje alatt a karszalagot viselők térítésmentesen használhatják a fesztivál körjáratát, amely óránként indul a Somló kapuja parkolótól, és 12 helyen áll meg.

A részletes program a https://ejszakaipincetura.hu linken érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!