Javier Perianes spanyol zongorista közös hangversenyt ad a Liszt Ferenc Kamarazenekarral

Kultúra, 2024.04.12

A Liszt Ferenc Kamarazenekar április 17-én a Zeneakadémián folytatja Beethoven-sorozatát a világhírű spanyol zongorista, Javier Perianes közreműködésével - tudatta a zenekar pénteken az MTI-vel.

A hangversenyen a bonni születésű mester két zongoraversenyét adják elő, a neves vendégművész hangszere mellől vezényel, a Beethoven-korabeli hagyományok szellemében, ráadásul két, egymással ellentétes hangvételű versenyművet hallhat a közönség - olvasható a közleményben.

Mint írják, Javier Perianes, a bécsi klasszika betetőzőjének szentelt fellépéssorozatában ebben az évadban a C-dúr zongoraversenyt a világ több jeles zenekarával eljátssza.

A tájékoztatás szerint a nemzetközileg elismert spanyol zongoraművész a világ rangos koncerttermeiben léphetett már fel a legnevesebb zenekarok szólistájaként többek között olyan karmesterek oldalán, mint Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Klaus Mäkelä, Gianandrea Noseda vagy Gustavo Gimeno.

Javier Perianes az idei szezonban a Sydney-i Szimfonikus Zenekarral folytatja Beethoven-sorozatát, valamint kortárs bemutatók is fűződnek a nevéhez. 2012-ben Spanyolország Kulturális Minisztériumától megkapta a Nemzeti Zenei Díjat, 2019-ben pedig a Nemzetközi Klasszikus Zenei Díjak (ICMA) "Az év művésze" címével is büszkélkedhetett - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!