Jevgenyij Koroljov ad zongoraestet a Zeneakadémián

Kultúra, 2019.10.22

Jevgenyij Koroljov zongoraművész koncertjével folytatódik csütörtökön az MVM-koncertek - A Zongora-sorozat a budapesti Zeneakadémián.

Koroljov a műsort ismét a barokknak szenteli, Rameau, Händel és Scarlatti művei mellett a szünet után Bach két partitáját fogja a közönségnek tolmácsolni - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Az orosz zongoraművészt jól ismeri a hazai közönség, hiszen visszatérő vendége a nagysikerű sorozatnak. Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet egyik különleges jelensége, közönségét látványos attitűdök nélkül győzi meg, előtérbe helyezve a spiritualitást, melyet a művek lenyűgözően mély művészi tolmácsolásával és interpretációval közelít meg. Repertoárja a barokktól az impresszionistákon át egészen Ligetiig terjed, kiemelkedő helyet szentel azonban Bach műveinek.

A sorozat a hét végén a Festetics Palotában folytatódik, ahol szombaton és vasárnap délelőtt 11 és este 7 órakor Csalog Gábor, Hlavacsek Tihamér, Gyöngyösi Ivett és Balogh Ádám ad zongorakoncerteket. November 5-én a Müpában a világhírű orosz zongoraművész, Jevgenyij Kiszin vendégszerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!