Jótékonysági előadással tisztelgett az egészségügyi dolgozók előtt a Nemzeti Lovas Színház

Kultúra, 2021.09.23

A járvány időszakának hősei, a kórházi dolgozók előtt tisztelgett csütörtöki előadásával a Nemzeti Lovas Színház.

A Szent László, a lovagkirály című lovas rockopera csütörtöki zártkörű budapesti előadására csaknem 600 egészségügyi dolgozót hívtak meg közel 100 kórházból.

"Az összes kórházban dolgozót megilleti a köszönet azért az őrületesen sok munkáért, amit értünk tettek és tesznek a járvány idején" - mondta Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója az MTI-nek, hozzátéve, hogy a járvány őt magát és a társulat több tagját is megviselte, a Szent László Kórház dolgozói segítették a gyógyulását, ezért még nagyobb hálát érez az egészségügyi dolgozók iránt.

Hangsúlyozta: ezzel a produkcióval szeretnék köszönetüket kifejezni azoknak, akik a rendkívüli körülmények között is helytálltak.

A középkori lovagi tornák hangulatát idéző, kosztümös népi rockoperában mintegy 30 ló és csaknem 60 szereplő látható a Kincsem Parkban.

Az előadást Pintér Tibor rendezte, a zeneszerző Mészáros László, a rockopera koreográfusa Ifj. Nádasdy András. A főbb szerepekben Pintér Tibor, Mohácsi Márk, Illyés Jenifer, Pápai Kíra, Papadimitriu Athina, Gazdik Dávid, és Bencze Sándor látható.

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyarságkutató Intézet támogatásával valósult meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!