Július végégig meghosszabbította idei szezonját a Bécsi Musikverein

Kultúra, 2021.04.28

    Bécs, 2021. április 28., szerda (MTI/APA) - Meghosszabbította július végéig idei szezonját a Bécsi Musikverein, amely a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat május 19-re tervezett feloldása után a lehető legkorábban újra akarja indítani a koncertszezont.

Július végéig 180 koncertet rendeznek - jelentette be szerdán Stephan Pauly intendáns.

A nyitányt május 19-re tervezik a Linzer Torten Orchester, valamint a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar koncertjével, amely Daniele Gatti vezényletével Mendelssohn Bartholdy-és Beethoven-szimfóniákat ad elő. A tervek szerint május 20-án kezdi meg Daniel Barenboim azt a koncertsorozatát, amelyen Beethoven összes zongoraszonátáját előadja.

Júniusban olyan neves külföldi előadókat hallhat a közönség, mint a drezdai Staatskapelle vagy Joyce DiDonato amerikai mezzoszoprán, aki Franz Schubert Téli utazás dalciklusából ad elő.

A Musikverein négy új termében a gyermekeknek és családoknak terveznek programokat.

A jegyeladást hamarosan megkezdik, a koncertek látogatóinak kötelező lesz az FFP-2-es maszk viselése.

Bécsben ugyan már május 3-án feloldják a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlatot, és újra kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatók, ám az éttermek, a mozik, színházak és sportlétesítmények május 19-ig zárva maradnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!