Június 1-jéig lehet jelentkezni a PesText Fesztivál irodalmi pályázatára

Kultúra, 2022.05.11

Jeligés irodalmi pályázatot hirdetett Forrás/source hívószóval a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál; a pályázatra június 1-jéig lehet jelentkezni.

A pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, műfaji megkötése nincs, de egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet - tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.

A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról.

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A győztes szerzők bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre kell elküldeni FORRÁS/SOURCE tárgymegjelöléssel.

A világirodalmi fókuszú PesText irodalmi és kulturális fesztivált idén immár negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 28. és október 1. között Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében.

Az idei esemény kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője.

Május 19-én a PesText előestek programja részeként az orosz szerző könyveiről, hatásáról és a kortárs irodalomról is tartanak beszélgetést M. Nagy Miklóssal és Totth Benedekkel. A programról részletek a Facebookon olvashatók - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!