Június 2-ig lehet jelentkezni az Év Divatipari Felfedezettje pályázatra

Kultúra, 2021.05.06

Június 2-ig lehet jelentkezni az Év Divatipari Felfedezettje elnevezésű pályázatra, amelyre kreatív- és divatipari szakképzésben, nappali tagozaton tanuló fiatalok nevezését várja a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

Az MDDÜ csütörtöki közleménye szerint olyanok jelentkezését várják, akik alkotásaikkal, munkásságukkal, hobbijukkal, tehetségükkel vagy közösségi szerepvállalásukkal újszerűt hoztak létre. A zsűri által kiválasztott nyertes az Év Divatipari Felfedezettje cím mellett egy nagyértékű, korszerű technológiával felszerelt varrógépet is nyer, továbbá meghívást kap a következő Budapest Central European Fashion Weekre, valamint az Év Divatipari Diáknagyköveteként Trunk Tamás vlogerrel együtt képviseli a szakmát a presztízsnövelő kampányok során.

Mint írják, a nevezési űrlap kitöltésén túl a pályázók tovább növelhetik az esélyeiket, ha egy maximum 10 perces, kreatív, bemutatkozó videót is készítenek, amelyben innovatív, újszerű megközelítésük is szerepet kap. A jelentkezés további részletei az MDDÜ és a Startup Campus InnoGEN program honlapján érhetőek el. Az MDDÜ szakmai zsűriként vesz részt az Év Felfedezettje kiválasztásában.

A Magyar Divat & Design Ügynökség kiemelt figyelmet fordít a kreatívipari szakmunkák, azon belül a textil- és ruházati szakképzés presztízsnövelésére a fiatalabb korosztály körében. Ennek jegyében az MDDÜ szakmai partnerként csatlakozik a Startup Campus InnoGEN Ifjúsági Programhoz, amelynek középpontjában a fiatalok tehetséggondozása, a jövő generációjának inspirálása és kreativitásának fejlesztése áll.

A program célja a tehetséges 14-21 éves magyar fiatalok inspirálása a startup és innovációs vállalkozói kultúrával, valamint ösztönzése saját projektjeik elindítására és fejlesztésére, amellyel támogatják a jövő kutatás-fejlesztési és innovatív vállalkozói generációjának létrehozását.

"Az MDDÜ-nél kiemelt célunk, hogy a magyar divatipar elismert szerepet foglaljon el a régióban, ehhez viszont stabil alapokra van szükség, amely a szakképzéssel kezdődik" - idézi a tájékoztató Bata-Jakab Zsófia vezérigazgatót.

A 2020-as évben kiemelkedő eredményekkel indult útnak a Divatipari Szakképzésfejlesztést Támogató Program, az eredményesség fokozása érdekében viszont idén új együttműködésekbe kezdett az ügynökség. "A programok során a diákok teljes képet kaphatnak a piac működéséről, ezáltal ismét vonzóvá válhatnak az olyan foglalkozások, mint például a szabás, a varrás vagy a cipőfelsőrész-készítés, így Magyarország Közép-Európa vezető szereplőjévé válhat a divat-ruhaipari szaktudás területén" - hangsúlyozta a vezérigazgató.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!