Kalandos időutazásra hívja a családokat az OSZK a tavaszi szünetben

Kultúra, 2020.04.10

Kalandos időutazásra hívja a tavaszi szünetben a családokat az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Nézz szembe a múlttal elnevezésű akciója, amelyen régi családi vagy bármilyen más emlékről és a hozzá írt dokumentációról készített fotóval lehet részt venni - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A tavaszi szünet jó alkalom arra, hogy mindenki portalanítsa azt a dobozt, amelyben kedves emléket, többek között szerelmes leveleket, óvodás rajzokat, képeslapokat vagy netán régi családi kéziratokat őriz - olvasható a könyvtár felhívásában.

Az akció részvevőinek a megtalált "kincset" egy fehér lapra kell elhelyezniük. Meg kell írniuk a tárgyhoz vagy dokumentumhoz kapcsolódó leírást: hol és mikor készült, kinek a tulajdona. A dokumentumot vagy tárgyat a leírással együtt kell lefotózniuk a résztvevőknek, majd április 20. és 22. között posztolniuk az OSZK Facebook oldalán megjelenő Nézz szembe a múlttal hirdetés alá.

Mint írják, az OSZK-ban is azon dolgoznak, hogy kihasználva a rendkívüli helyzet adta lehetőségeket, rendezzék gyűjteményeiket és leporolják régi terveiket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!