Kazah western nyitja meg az októberi Puszani Filmfesztivált

Kultúra, 2019.09.04

Kazah westernnel nyílik meg a 24. Puszani Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF) október elején Dél-Koreában - számolt be róla a Variety.com filmmagazin szerdán.

A The Horse Thieves. Roads of Time (Lótolvajok) című filmet a kazah Jerlan Nurmuhambetov és a japán Takeba Lisza rendezte.

"Bár közönségünk számára nem ismerős a kazah filmművészet, Kazahsztánban az elmúlt öt évben remek filmek készültek" - indokolta a választást a BIFF igazgatója, Dzsaj Dzseon.

A Lótolvajok egy férfiről szól, aki lovakat visz a vásárra és a hazafelé vezető úton meggyilkolják. Nurmuhambetov volt a rendezője a Diófa című filmnek, amely 2015-ben elnyerte a Puszani Filmfesztivál Új áramlatok versenyszekciójának díját.

A tíznapos dél-koreai filmfesztivál Lim De Hjung koreai rendező Dear Yoonhee című alkotásával zárul.

A filmmustrán 85 ország 303 filmjét vetítik le. A válogatásban 120 világpremier és 20 nemzetközi premier szerepel.

A szervezők bejelentették, hogy a Netflix The King című filmjét gálavetítésen mutatják be. A film egyik főszereplője, Timothée Chalamet is részt vesz majd a puszani premieren.

A fesztivál World Cinema szekciójában a magyar Oscar-nevezést, Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét is vetítik a mustra honlapja szerint.

A Puszani Filmfesztivált október 3. és 12. között rendezik meg. A mustrán a tavaly Cannes-ban a Bolti tolvajok című filmjéért Arany Pálma-díjjal jutalmazott Kore-eda Hirokazu kapja meg az év ázsiai filmesének járó díjat. A japán rendező The Truth című filmje nyitotta meg az idei Velencei Filmfesztivált.

Tavaly szintén japán filmes, Szakamoto Rjuicsi vehette át az év ázsiai filmesének díját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!