Két koncertet ad és mesterkurzust tart Christian Tetzlaff Budapesten

Kultúra, 2024.05.06

Két koncerttel és a közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Christian Tetzlaff a Concerto Budapesthez. A hegedűművész május 10-én és 11-én lép színpadra a Zeneakadémián.

A Concerto Budapest által legutóbb 2021-ben vendégül látott művész május 10-én és 11-én a hegedűverseny-irodalom egyik csúcsát, Brahms D-dúr versenyművét szólaltatja meg a Zeneakadémia nagytermében, Keller András vezényletével. A koncertek második felében az Angelica Leánykar is szerephez jut a Szentivánéji álom előadásában, amelynek nyitányát Mendelssohn még tizenhét esztendős korában komponálta. Mindkét hangversenyt Wagner Lohengrin-előjátéka nyitja - olvasható a Concerto Akadémia Nonprofit Kft. MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A koncerteket megelőzően a Concerto Mesteriskola keretében Christian Tetzlaff ingyenes angol nyelvű mesterkurzust tart kiemelkedően tehetséges hegedűművész-növendékek számára a zenekar Páva utcai székházában. A május 9-i alkalom aktív növendékei a Zeneakadémia két fiatal tehetsége, Teo Gertler és Berec Laura, valamint a bécsi Zeneakadémia egyiptomi-magyar növendéke, Abouzahra Amira.

A szabadegyetemi programsorozat nemcsak a szakmai közönség, leendő vagy már gyakorló zenészek, hanem regisztrációt követően a kurzus iránt érdeklődők számára is ingyenesen látogatható. A május 9-én 11 órakor kezdődő kurzusra regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet.

A Concerto Mesteriskola következő állomásaként május végén Augustin Hadelich tart kurzust hegedűművész-növendékek számára a Concerto Budapest vendégeként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!