Két koncertet ad és mesterkurzust tart Elisabeth Leonskaja Budapesten

Kultúra, 2024.04.11

Két koncerttel és a közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Elisabeth Leonskaja a Concerto Budapesthez tavasszal. A zongoraművész április 19-én és 21-én a Zeneakadémián lép színpadra.

A Concerto Budapest és Keller András vendégeként fellépő művész az április 19-i koncerten Brahms versenyművét, az első (d-moll) zongoraversenyt adja elő, második zeneakadémiai koncertjén, április 21-én pedig Beethoven c-moll zongoraversenyét állítja a program középpontjába, amelyet Wagner Tannhäuser című operájának nyitánya után hallgathat meg a közönség. A koncerteket Sosztakovics 10. szimfóniája zárja - olvasható a Concerto Akadémia Nonprofit Kft. MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A koncerteket megelőzően a Concerto Mesteriskola keretében április 17-én 17 óra 30 perctől 20 óráig a művész ingyenes, angol nyelvű mesterkurzust tart a Concerto Budapest Páva utcai székházában zongoraművész-növendékek számára.

A Keller András által megálmodott és elindított Concerto Mesteriskola egy szabadegyetemi programsorozat, amely az egyetemi oktatás gyakorlati kiegészítője a leendő és gyakorló muzsikusok számára. A program nemcsak a szakmai közönség, hanem a kurzus iránt érdeklődők számára is korlátozott számban, regisztrációhoz kötve ingyenesen látogatható. A kurzus nyelve angol, regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!