Kihirdették a Keszthely Balaton-parti területének megújítására kiírt építészeti ötletpályázat eredményét

Kultúra, 2021.01.21

Kihirdette a Keszthely Balaton-parti területének megújítására kiírt nyílt építészeti ötletpályázat eredményét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA): a bírálóbizottság tíz pályaművet jutalmazott.

Az MMA csütörtöki közleménye szerint 24 érvényes pályamű érkezett az MMA Építészeti Tagozatának tavaly ősszel kiírt nyílt pályázatára.

Mint írják, a bírálóbizottság tíz pályaművet jutalmazott, többszöri áttekintés, majd vita és elemzés után többségi szavazással döntött a rendelkezésre álló bruttó 5 millió forint felhasználásáról. Két pályázat egyenként 750 ezer forint díjazásban részesült, kiemelt elismerést kapott 500 ezer forint díjazással két pályamű, négy pályamunka pedig egyenként 300 ezer forint jutalmat érdemelt ki.

A feladat újszerű megközelítése, a természeti értékek tiszteletének kiemelt kezelése miatt két különdíjat is kiosztottak egyenként 600 ezer forint értékben.

A legmagasabb összegű díjban részesült Kiss Flóra, Márki Gabriella, Miskolczi Lilla és Szűcs Imre Ferenc közös pályázata, valamint Rantal Gábor és Rév Ferenc pályamunkája.

Mint írják, a zsűri a kiírásnak megfelelő pályaművek között kiemelkedő színvonalút nem talált. A pályaművek zömében több-kevesebb értékes gondolatot, területrendezési, -építészi javaslatot tartalmaztak. Ezek a keszthelyi Balaton-part rendezésénél a jövőben hasznosíthatók lesznek.

A pályázat keretében építészeti-tájépítészeti eszközökkel megfogalmazott javaslattételt várt az MMA, kiemelt jelentőségű területen egy magas szintű szolgáltatást nyújtó, multifunkcionális együttes (strand, wellness, szórakoztató, kereskedelmi és más egységek) létesítésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!