Kihirdették az Év Gyerekkönyve-díjasokat

Kultúra, 2021.06.11

Kihirdették pénteken a Margó Irodalmi Fesztiválon az Év Gyerekkönyve-díjasokat 7 kategóriában, a különdíjat idén a Csimota Könyvkiadó kapta.

Már hetedik éve szervezi és osztja ki a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díj elismerést, ettől az évtől 7 kategóriában, a független szakmai zsűri döntése alapján.

Gyerekkönyv írói 0-6 éves korig, 6-12 éves korig, ifjúsági írói, illusztrátori, műfordítói, valamint innovációs és ismeretterjesztő könyv kategóriában érkeztek a nevezések a 2020-ban megjelent könyvek közül - közölte a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum pénteken az MTI-vel.

Az Év Gyerekkönyv Írója (6 év alatti kategória) Dániel András, Az Év Gyerekkönyv Írója (12 év alatti kategória) Kiss Ottó, Az Év Ifjúsági Írója (12 év feletti kategória) Lipták Ildikó, Az Év Illusztrátora Grela Alexandra, Az Év Fordítója Érsek-Obádovics Mercédesz, Az Év Leginnovatívabb Könyve az Amikor a kukák világgá mennek a Móra Könyvkiadótól, Az Év Ismeretterjesztő Könyve Tittel Kinga A Duna kincsei lett. A HUBBY különdíjat idén a Csimota Könyvkiadó kapta.

A zsűri tagja volt Csatlós Judit muzeológus, Győrei Zsolt író, fordító, Hansági Ágnes irodalomtörténész, Halupa-Tiba Gabriella könyvtárostanár, Sándor Enikő, a HUBBY elnökségi tagja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!