TV műsor

Koncertek, hadijátékok, színdarabok a komáromi Monostori Erődben

Kultúra, 2021.06.09

Minden hétvégére kínál programokat a komáromi Monostori Erőd, a kínálatban a koncertek, a hadijátékok, szabadtéri történelmi színielőadások is megtalálhatók - hangzott el sajtótájékoztatón szerdán a helyszínen.

Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a komáromi erődrendszer egyedülálló rendezvényhelyszín, ahol betarthatók a járványügyi intézkedések, egyúttal az önkormányzat minden hétvégére olyan programokat kínálhat a komáromiaknak, amelyek eddig hiányoztak a város közösségének.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a programsorozattal az erőd falai közé visszatér az élet. "Azért tudunk most programot hirdetni, mert a magyarok felelősen álltak az oltás felvételéhez. A több mint ötmillió beoltottnak is köszönhető, hogy visszakapjuk a régi életünket" - mondta a képviselő.

Vizeli Attila, a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint az erődben a július 2-i hétvégén a hagyományőrzőké a főszerep, többnapos hadijátékkal emlékeznek Klapka Györgyre és katonáira. A hagyományőrző programok mellett gyermekprogramok, népi mesterségek képviselői és cseh kézműves sörök várják a látogatókat.

A színházi programokból kiemelkedik A kőszívű ember fiai és a Szeretve mind a vérpadig című történelmi musical június végi bemutatója.

Augusztusban megtartják az Amerikai Autók Fesztiválját, a városi sportcsarnok előtt Czibor Zoltán-szobrot avatnak.

Augusztus végén egy határon átnyúló pályázat támogatásával a felvidéki hadjáratra hagyományőrző fesztivállal emlékeznek Komárnóval közösen. A 150 éves erőd évfordulójának évében további rendezvényeket tartanak a 2. világháborúhoz és az 1848-49-es szabadságharchoz kapcsolódva.

Az erődben szeptemberben vadászkutya, októberben pedig nemzetközi kutyakiállításra várják az érdeklődőket.

A Monostori Erőd ad otthont a Magyar Fotóművészek Szövetsége őszi tárlatának, valamint idén is megrendezik a Retro Fesztivált - tájékoztattak a szervezők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!