Koncertekkel tarkított pályaválasztási fesztivált rendez a PTE

Kultúra, 2022.10.03

Koncertek és nyereményjátékok is várják a karokat, képzéseket bemutató standok mellett azokat, akik ellátogatnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pályaválasztási fesztiváljára október 14-én - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a harmadik alkalommal megrendezendő, idén a pécsi Expo Centerben zajló Kultúrfeszten a leendő egyetemi hallgatókat és szüleiket hagyományos standos kiállítói tér mellett szakmai előadásokkal, tanácsadásokkal, és koncertekkel, nyereményjátékokkal várják.

A Kultúrfeszten fellép majd a Made in B, O'Sullivan, Mehringer és Pixa, de például dalszerző kurzust tart Beck Zoltán, a 30Y együttes frontembere, a PTE adjunktusa. A rendezvényen ott lesznek az egyetem kiemelt partnerei is - olvasható a közleményben.

Győrffy Zoltánt, a PTE kapcsolati igazgatóját idézve azt írták: a rendezvénnyel szeretnék elérni, hogy egy napra minden érdeklődő belecsöppenjen abba a világba, abba a hangulatba, amit Pécs és a PTE kínál.

Az igazgató kiemelte: az új felvételi szabályok ismertetéséről, a karok kínálatán és a kollégiumi lehetőségeken át, az egyetemi sportéletig és diákversenyekig minden területről kaphatnak információt az érdeklődők, ráadásul négy olyan fellépő is lesz, akiknek életútjának legalább egy része az intézményhez kötődik.

A fesztivál látogatása október 14-én, pénteken 10 és 17 óra között ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információk a felveteli.pte.hu/kulturfeszt oldalon és a 3. Irány a PTE! Kultúrfeszt nevű Facebook-oldalon olvashatók - hívták fel a figyelmet a szervezők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!