Kortárs versekkel ünnepli a költészet napját a BKK

Kultúra, 2024.04.11

Kortárs versek hallhatók szerzőik előadásában a 4-es és a 6-os villamoson a költészet napja alkalmából; az idén Kemény Zsófi, Simon Márton és Szendrői Csaba költeményeivel találkozhatnak az utasok.

A BKK évek óta "versel" Budapest legforgalmasabb villamosvonalán a költészet napja alkalmából. Az idén a Vates művészet inspirálta ruházati márka és a közlekedésszervező társaság három kortárs szerzővel együttműködve hívja fel a figyelmet a magyar költészet fontosságára és sokszínűségére - áll a BKK MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a költészet hete az idén rendhagyó módon nem a magyar irodalom klasszikusait helyezi előtérbe, hanem kortárs alkotók munkáit ismerteti meg az utasokkal.

Április 11. és 13. között Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, Simon Márton költő és Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere, énekes-szövegíró szövegeit hallhatja az utazóközönség az egyik legforgalmasabb fővárosi vonalon.

A költészet hete alkalmából elhangzó versrészletek egy-egy városi hangulatot keltenek életre a közlekedési eszközökön. A kezdeményezés célja, hogy egy pillanatra kizökkentse, elgondolkodtassa a Budapesten utazókat.

A költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, április 11-én. Ehhez a tradícióhoz csatlakozik idén a Vates és a BKK többnapos kampánya, amelyben a hangbemondáson túl további közös tartalmak is készülnek - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!