Különleges bemutatókkal készül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a jövő évadra

Kultúra, 2024.05.07

Különleges bemutatókkal, népszerű és ismert zeneszerzők műveivel készül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a 2024/2025-ös évadra.

Az új évad repertoárjában olyan népszerű és ismert zeneszerzők művei kaptak helyet, mint Hugo Wolf, Schumann, Csajkovszkij, Sosztakovics, Brahms, Alessandro Marcello, Haydn, Beethoven, Bach, Mendelssohn, Veress és Muszorgszkij - közölte az együttes kedden az MTI-vel.

Az izgalmas átiratok közül Bach Goldberg-variációinak és Muszorgszkij Egy kiállítás képeinek új, vonós-, illetve ütőshangszerekre készült változata kiemelten különleges bemutatónak ígérkezik - idézi a közlemény Várdai István csellóművészt, az együttes művészeti vezetőjét.

Az Ihlet és forma mottójú bérletes sorozat izgalmas variációkat és párosításokat tartogat a közönség számára, a zenei újraértelmezések új színt adnak a szerzők és a kompozíciók már jól ismert arcának.

Az ötkoncertes sorozathoz a hazai és nemzetközi zenei élet kimagasló szereplői érkeznek vendégként, így Roman Simovic hegedűművész, Lucienne Renaudin Vary trombitaművész, Abouzahra Amira és Abouzahra Mariam hegedűművészek, Dmitrij Szitkovetszkij hegedűművész-karmester és Fejérvári Zoltán zongoraművész.

Az együttes az új évadban is nagyszabású nemzetközi projektek elé néz, többek között visszahívást kapott a bécsi Musikverein Aranytermébe és számos nagy nemzetközi zenei fesztiválra. A közeljövőben Törökországot, Norvégiát és Erdélyt érintő turnékra is készülnek.

Új bemutatóval folytatódik a Pendüljünk egy húron! környezetvédelmi, szemléletformáló zenés-bábos előadássorozat, a Koncert az iskolában elnevezésű programban pedig általános- és középiskolás diákoknak mutatják meg az élő koncertek varázsát.

A zenekar kiemelt feladatként tekint a társadalmi felelősségvállalásra is, ennek egyik leghangsúlyosabb példája lesz a május 30-i jótékonysági hangverseny a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!