Kulturális örökség napjai - Koncert, fényfestés, tematikus séták a Fiumei úti sírkertben

Kultúra, 2021.09.11

A tematikus séták mellett koncerttel, tájékozódási játékkal és fényfestéssel várják a látogatókat a Fiumei úti sírkertbe a Kulturális Örökség Napjain - közölte a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az MTI-vel.

Mint írják, szeptember 17-én fél nyolctól Gyere ki, te gyöngyvirág! címmel Bognár Szilvia és Szalóki Ági népzenei és régizenei koncertje lesz látható a Jókai Mór síremléke előtti téren. A produkciót követően megtekinthető lesz a sírkert megújult Szentkeresztje és a Malosik-mauzóleum kápolnája, valamint Vörösmarty Mihály felújított síremléke, amelyekre látványos fényfestés hívja fel a figyelmet.

Szombaton egész nap tematikus sétákkal lehet felfedezni a sírkertet, valamint egy tájékozódási játékkal, ami izgalmas feladványokat ad mindazoknak, akik idegenvezető segítsége nélkül kívánják bejárni a temetőt. A zárónapon a Fiumei úti sírkerttel szomszédos Salgótarjáni utcai zsidó temető történetével ismerkedhetnek meg a sétákon résztvevők.

A Nemzeti Örökség Intézetének valamennyi programja ingyenes, de a tematikus séták és a koncert regisztrációhoz kötött. További információ a programokról a www.nori.gov.hu weboldalon található - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!