Kvártélyházi nyár, bábművészeti programok és Egerszeg Feszt Zalaegerszegen

Kultúra, 2023.06.06

Kortárs művészeti fesztivállal kezdődik meg vasárnap a Kvártélyház 17. évada Zalaegerszegen, ahol június 16-tól a Bábművészeti Világtalálkozó, valamint az Egerszeg Feszt programjaira is várják az érdeklődőket.

Balaicz Zoltán polgármester a programokat beharangozó keddi zalaegerszegi sajtótájékoztatón elmondta: a város számára nagy lehetőséget jelent, hogy a Griff Bábszínház kiemelt résztvevője a világtalálkozónak, az Egerszeg Fesztet ugyanis a bábművészeti programsorozathoz kapcsolódva tudják megrendezni.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy az európai energiaválság negatív hatásai miatt a zalai vármegyeszékhelyen nem terveztek nagyszabású rendezvényeket. A támogatásoknak, valamint a folyamatosan növekvő iparűzési adóbevételeknek köszönhetően azonban erre a célra is tudtak forrást biztosítani.

Szűcs István, a Griff Bábszínház igazgatója kiemelte: a Bábművészeti Világtalálkozó részeként félszáz báb- és utcaszínházi eseményt szerveznek Zalaegerszegen.

A részletekről elmondta: a fesztivált június 16-án óriásbábos felvonulással nyitják meg. Három napon át többek között artistaprodukciókkal, vásári kesztyűs bábjátékokkal és interaktív gyermekműsorokkal várják a látogatókat. A programkavalkádra többek közt Argentínából, az Egyesült Államokból és Franciaországból érkeznek majd fellépők.

Az Egerszeg Feszt programjai között lesz filmvetítés, felnőtt táncház és a város védett értékeiről szóló előadás. A Kertvárosba és Landorhegyre kéklámpás felvonulás indul, a Széchenyi téren kiépített nagyszínpadon pedig a Készenléti Rendőrség Zenekara ad koncertet. A programsorozatot június 18-án utcaszínházi programokkal zárják.

Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kvártélyházi színházi előadássorozatot nyitó művészeti fesztiválon vasárnap a Közel a jóhoz című verses-zenés műsort láthatja a közönség, hétfőn Csík György díszlet- és jelmeztervező munkáiból nyílik kiállítás, majd a Kvártélyházi improvizációk és más variációk című összeállításra invitálják a közönséget. A sorozat irodalmi és zenei estekkel folytatódik, június 15-én a Kőszegi Várszínház művésze, Káldi Artúr érkezik a Szénakutyák című monodrámával Zalaegerszegre.

Júliusban a Meseautó és a Pál utcai fiúk című népszerű darabokat láthatják az érdeklődők. A nyári színházi évadra premierrel is készülnek: Az ÁJLÁVJÚ! (Te édes, de jó vagy, légy más!) című musical-revüt július 29-én mutatják be.

A rendezvénysorozatot augusztus végén a Zalai Táncegyüttes műsorával zárják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!