Lengyelországi vendégjátékra indul a Maladype színházi társulat

Kultúra, 2020.10.16

Lengyelországi vendégjátékra indul a Maladype színházi társulat; nyolc hónapnyi kényszerpihenő után az együttes szombaton mutatja be Yvonne című előadását a XIV. Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon, a lengyelországi Radomban - tudatták a szervezők pénteken az MTI-vel.

Az október 10-17. között megrendezendő nagymúltú fesztivál az idei év legfontosabb lengyel színházi eseményének számít, ebben az évben egyetlen külföldi színház előadása, a Maladype Yvonne-ja lesz látható a seregszemlén - olvasható a közleményben.

A fesztivál közönsége Balázs Zoltán rendezését, a versenyprogram záró előadásaként, a Jan Kochanowski nevét viselő Powszechny Színház nagyszínpadán tekintheti meg. Malgorzata Potocka, a radomi fesztivál új igazgatója a Maladype Yvonne-ját méltatva a fesztivál sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a budapesti alkotóműhely előadása a 20. század egyik legnagyobb drámaírójának, Gombrowicz színházának teljesen új értelmezését képviseli, amely tökéletesen illeszkedik az idei fesztiválon bemutatkozó, új formákat kereső rendezői megoldások sorába.

A Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy fórumot biztosítson az író művein alapuló lengyel és külföldi színházakban bemutatott rendhagyó előadások seregszemléjének. A radomi Powszechny Színházban idén tíz színházi műhely mutatkozik be, amelyek előadásait szakmai zsűri értékeli. A fesztivál fővédnöke az író özvegye, Rita Gombrowicz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!