Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Kultúra, 2020.06.05

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően - közölte a város kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Puskás István szerint az elmúlt hetekben a virtuális térben bemutatott sikeres programok után elérkezett az idő arra, hogy a belvárosban és város más frekventált helyein felelősségteljesen, de már valós környezetben újra kulturális élménycsomagokat kínáljanak az érdeklődőknek.

Az alpolgármester kiemelte: példaértékű intézményi-szervezeti összefogást megvalósító eseménysorozatot indítanak útjára Lépésről lépésre címmel. Június 5. és augusztus 15. között a járványhelyzettel kapcsolatos előírásokhoz folyamatosan alkalmazkodva és azokat figyelembe véve a hét szinte minden napján egy-egy rövidebb esemény formájában kulturális tartalmakhoz juthat a közönség Debrecenben.

A tervezett programokról kiadott közlemény egyebek között megemlíti, hogy Kirakattárlat címmel nyolc belvárosi üzlet kirakatában rendezik meg a nyár folyamán egy-egy helyi képzőművész kiállítását. Ugyancsak kirakattárlat keretében tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni művészeti iskolák végzőseinek grafikáit, szobrait és festményeit, animációs kisfilmjeit, a helyi ifjúsági ház Kápolnás utcai üvegfalfelületén pedig képekben bemutatkozik be a Hargita megyei Kápolnásfalu - jelezték a szervezők.

A Lépésről lépésre kulturális programsorozathoz, a színes és változatos tematikájú eseményekhez, amelyeket hétről hétre megújítva, Debrecen több pontján tartanak meg, már csatlakozott a Csokonai Színház, a Debreceni Művelődési Központ, a Déri Múzeum, az Ifjúsági Ház, a Kodály Filharmónia, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtár, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Vojtina Bábszínház és az 5. Bocskai István lövészdandár helyőrségi zenekara.

Az oktatási intézmények közül pedig részt vesznek projektben az Ady Endre Gimnázium, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola (Debreceni Zenede), a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium növendékei és tanárai - ismertették a részleteket.

Jelezték azt is, hogy jövő héttől indul a kertmozi a nagyerdei szabadtéri színpadon és várhatóan június 22-től az Apolló mozi is újra kinyitja kapuit a közönség előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!