Lépjen ki, ha nem fél változtatni!

Kultúra, 2019.08.20

Nem találkozunk olyan emberrel, aki ne tapasztalta volna már meg azt, hogy milyen érzésbenne ragadni egy adott élethelyzetben.

Kiss Henriett Ilyenkor kézzel-lábbal szeretnénk kimenekülni a diszkomfortos szituációból, de előfordulhat, hogy még nem találtuk meg az ideális módszert a változáshoz. Ha ön is így érez, akkor olvasson tovább!

Kérdések, amik árulkodnak

● Mi van abban az esetben, ha olyan élethelyzetben vagyunk, amit már le szeretnénk zárni, amiben nem érezzük jól magunkat?
● Valamilyen módon ki szeretnénk lépni belőle? Mindent megtennénk azért, hogy végre pont kerüljön a végére?
● Milyen eszköztárral rendelkezünk a hozott mintáink alapján, és annak mi a következménye?

Mivel manapság ez egy eléggé általános állapot ahhoz, hogy csak úgy átlépjünk rajta, ezért mindenképp meg kell találni a megfelelő megoldást annak érdekében, hogy végre tovább haladhassunk az úton.

Válasz keresése

Tegyünk egy próbát. Keressünk meg egy szituációt, amiben nem éreztük jól magunkat, és érzelmileg is bele tudunk helyezkedni. Ha ez megvan, akkor gondoljuk végig, hogy ez milyen érzéseket kelt bennünk? Ha úgy érezzük, hogy van tovább, akkor a gyakorlatot végezzük addig, míg meg nem találjuk a legmélyebben gyökerező érzést az adott szituációval kapcsolatban.

Ez az az érzés, amit már nem lehet tovább bontani, ami megmaradt legbelül, mondhatni egészen sejtszinten érzékeljük. Ezt minden hasonló szituáció, érzés, illat, emlékfoszlány aktivizálja, így ugyanazt a reakciót váltja ki belőlünk. Így vezet el egy mintához, amit az adott szituációra végzünk. Végül pedig ebből következik a tapasztalat, ami már önmaguk bizonyítéka.

Ez a hármas, az érzés, a minta és a tapasztalat sarkall arra, hogy újra és újra megteremtsük magunknak ugyanazt a helyzetet, hiszen ez az ismerős érzés, van rá egy kialakult, önmagunk által létrehozott mintánk, azaz tudjuk, hogy hogyan reagáljunk. Ebből kifolyólag pedig a tapasztalat is ugyanaz.

Lehet, hogy újdonságnak hangzik, de számos ilyen programot hordozunk magunkban egy életen át, de legalább addig, míg rá nem jövünk erre, és el nem kezdjük keresni a változást. Jó hír, hogy a lehetőség adott, csak tennünk kell érte, hogy Éberebb és Tudatosabb életet éljünk. Fontos, hogy ehhez ne féljünk attól, hogy talán fenekestül felfordul az életünk, az elménk pedig mindent megtesz a kudarc érdekében.

Bízzunk magunkban, a szabad akaratunkban, abban, hogy mi teremtjük meg a saját jövőnket és az oda vezető utat is. Úgy érzi, hogy készen áll erre a lépésre? A változásra, ami segít teljesebb életet élni? Ami segít megismerni azt a csodálatos és különleges lényt, aki ön valójában? Akkor ne habozzon, keresse fel a kisshenriett.com oldalt, és induljon egy utazásra a saját lelkébe!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!