L.S. Lowry-festményért várnak több mint 1,8 millió fontos árat egy árverésen

Kultúra, 2021.11.19

Akár 1,8 millió fontért (787 millió forintért) is elkelhet L.S. Lowry (1887-1976) egy festménye a Sotheby's modern brit és ír műalkotásokból rendezett novemberi árverésén Londonban.

A festmény egy aukcióra összegyűlt közönséget ábrázol. Az árverési ház szakértője, Frances Christie szerint Az árverés című kép 1,2-1,8 millió font (525-787 millió forint) közötti áron találhat vevőre.

A november 23-i aukción a művész egy malmot ábrázoló másik képe a szakértők becslése alapján 300-500 ezer fontért (131-218 millió forintért) kelhet el.

Lowry sajátos festészeti stílust alakított ki, leginkább az emberi alakokkal, "pálcikaemberekkel" benépesített városi tájképeiről ismert.

A Manchester és Salford környékén felnőtt Lowry szenvedélyes óragyűjtő volt, és a preraffaelita művészet alkotásait is gyűjtötte, ezért gyakran fordult meg aukciókon - emlékeztetett a BBC News.

Az árverésen Henry Moore, Bridget Riley, Samuel Peploe és Jack Butler Yeats alkotásaira is lehet majd licitálni.

A második világháború utáni generáció szobrászai közül William Turnbull és Kenneth Armitage művei és kortárs művészek, köztük Frank Auerbach munkái is megvásárolhatók az aukción.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!