Magyar és világirodalmi klasszikusokkal, valamint sok zenével indítja az új évadát a szatmárnémeti Harag György Társulat

Kultúra, 2022.09.27

Magyar és világirodalmi klasszikusokkal, valamint sok zenével indítja az új évadát a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, amely a saját bemutatók mellett számos vendégelőadással várja közönségét - közölte az erdélyi színház.

Az évad első bemutatójaként Nagy Regina rendezésében színre viszik a Légy jó mindhalálig című musicalt. A produkcióban a 18 színművész mellett 18 gyermekszínész is színpadra lép.

A Petőfi-emlékév részeként Béres László állítja színpadra A helység kalapácsa című eposz-paródiát, amely Czári Tibor zenéjének köszönhetően szintén zenés produkció lesz. Ezt követően a társulat egykori tagja, Márkó Eszter fogja rendezni a Hegedűs a háztetőn című musicalt. A komolyabb műfajú előadások kedvelőit a szatmárnémeti színház bérletcserében érkező, választható előadások mellett három saját bemutatóval is várja. Botos Bálint egy igencsak aktuális, a világháborús időszak okozta gazdasági válságot és annak minden problémáját idézi meg a Kasimir és Karoline című előadásban. Szardar Tagirovszkij, a társulat alkalmazott rendezője az évad végén állítja színpadra Brecht Jóembert keresünk (A szecsuáni jólélek) című drámáját. Bérletcsere keretében Szatmárnémetibe érkezik a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Tóték című előadása, illetve az Amikor telihold ragyog a turkáló felett című produkció. Székelyudvarhelyről a Száll a kakukk fészkére, Nagyváradról pedig Az öngyilkos című előadás lesz látható Szatmárnémetiben. A társulat két stúdióelőadás bemutatását is tervezi. Radnóti Miklós írásaiból Kovács Éva rendezi a Dögölj meg, dögölj meg hát világ. című Radnóti-estet, Lendvai Zoltán pedig Varga Lóránd Interaktív című írásának ősbemutatóját rendezi meg Szatmárnémetiben az európai uniós forrásokból megújuló Ács Alajos Stúdió újraavatására készülve. A tervek szerint a Harag György Társulat szervezi meg az idei Interetnikai Színházi Fesztivált, amelyre több mint 15 produkció érkezik majd Románia kisebbségi (magyar, német, zsidó és roma) színházi műhelyeiből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!