Magyar közelkép a Cottbusi Filmfesztiválon

Kultúra, 2019.11.07

Close Up HU címmel különprogramot szentel a közelmúlt magyar filmtermésének a héten zajló Cottbusi Filmfesztivál.

Az ötnapos szemlén összesen 20 magyar rendező munkája látható - olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) csütörtöki közleményében.

Az ifjúsági filmek versenyében Hartung Attila első mozifilmje, a FOMO - Megosztod, és uralkodsz, a rövidfilmes mezőnyben Vermes Dorka Anyák napja című filmje indul. A közönségkedvencek között A Viszkis című Antal Nimród-filmet vetítik Cottbusban.

A németországi fesztiválon szerepel még a fentieken kívül Szász Attila Apró mesék, Topolánszky Tamás Yvan Curtiz, Szőcs Petra Deva, Moll Zoltán Engedetlen, Szász János A hentes, a kurva és a félszemű, Nagy Viktor Oszkár Hivatal, Kostyál Márk Kojot és Reisz Gábor Rossz versek című egész estés alkotása. Emellett műsoron lesz Bacsó Péter felújított klasszikusa, A tanú eredeti, cenzúrázatlan változata is.

Ezeken túl Bakony Alexa, Fatér Ambrus, Meggyes Krisztina, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint, Saufert Ákos, valamint Schwechtje Mihály egy-egy rövidfilmje, és Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas alkotását is láthatja a német közönség.

A Cottbusi Filmfesztivált 1991-ben alapították az egykori NDK filmklubmozgalmának kezdeményezésére, azóta nyújt évről évre átfogó képet a kelet-európai térség filmművészetéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!