Magyar rekorder lett a Dirty Slippers

Kultúra, 2024.02.29

Magyar Rekorder címet kapott a Dirty Slippers zenekar Suliturné programjáért, amelynek keretében könnyűzenei koncerttel egybekötött, drog, alkohol és HPV elleni prevenciós előadásokat tartanak közoktatási intézményekben.

A Dirty Slippers csütörtöki közleménye szerint a címet tanúsító díszoklevelet szerdán vették át a zenekar tagjai, Lobó-Szalóky Lázár, Ferenczi Bebi, Vikukel Dániel, Felleg Dominik és Bodrogközy Rita.

A közlemény szerint az eseményen Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke elmondta, hogy a jegyzőkönyv alapján minden kétséget kizáróan legalább 141 prevenciós előadása valósult meg a zenekarnak a Kárpát-medencében, és ez a szám folyamatosan nő, hiszen a zenekar az idei évben is heti rendszerességgel folytatja a programot.

A díszoklevél tanúsága szerint az együttes a legtöbb, könnyűzenei koncerttel egybekötött iskolai prevenciós program mennyiségi rekordját állította fel a Suliturnéval.

A közlemény idézi Lobó-Szalóky Lázárt, a Suliturné alapítóját, a zenekar énekes-gitárosát, aki szerint a program létrehozásával egy olyan egyedi, hasznos ifjúságvédelmi projektet kívánt megvalósítani, amely egy "lábnyom", örökség lehet majd hosszú évtizedek múlva a Dirty Slippers neve mellett.

Lobó-Szalóky Lázár beszámolt arról is, hogy a zenekar október 4-én 15. éves jubileumi nagykoncertet ad Budapesten, az Akváriumban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!