Magyar Sajtófotó Pályázat - A közmédia fotóriporterei hét díjat kaptak

Kultúra, 2019.01.28

Mónus Márton, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere nyerte el a legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat, valamint a legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti fotográfusnak odaítélt Szalay Zoltán-díjat is; az MTI/MTVA fotósai összesen hét elismerést kaptak a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton, amelynek eredményét hétfőn hirdették ki Budapesten.

Mónus Márton Lufi című felvétele - amely a választási eredménnyel elégedetlenek tiltakozásán készült a Parlament előtt 2018. április 14-én - az Escher Károly-díj mellett a Hír-, eseményfotó kategória első díját is elnyerte.

A hírképek közül Koszticsák Szilárd Látogató című fotója a második helyezést érdemelte ki.

Mónus Márton Élet a halál után című, szívátültetettekről szóló munkáját a zsűri a Képriport kategória harmadik díjával jutalmazta.

Illyés Tibor Vízfüggöny mögött című felvételével a Sport (egyedi) kategória harmadik díját nyerte el.

Nagy András Hosszabbítás című képe a Művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel (egyedi) kategória második helyén végzett.

Komka Péter Ferences szegénygondozó nővérek, valamint Sóki Tamás Délibáb című munkáit a zsűri dicséretben részesítette.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázatra 276 szerző 2461 pályaművel pályázott sikeresen.

A díjazott képekből április 4-én nyílik kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!