Március 15. - Csaknem 1700 gyermeket jutalmaztak a Színezd ki a zászlót és a címert! pályázaton

Kultúra, 2024.03.15

Csaknem 1700 óvodás és általános iskolás gyermeket jutalmaztak a Színezd ki a zászlót és a címert! pályázaton - közölte Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés fideszes alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-vel.

Mint elmondta, a Népfőiskola Alapítvány 2023. december végén hirdette meg Színezd ki a zászlót és a címert! című pályázatát gyermekek részére.

Az óvodás gyermekek a magyar nemzeti zászlót, az alsó tagozatos tanulók a magyar címert, a felső tagozatos diákok pedig településük címerét színezhették ki. A felhívásra a kiírt határidőig - a három korosztályból - csaknem 1700 alkotás érkezett.

Lezsák Sándor kifejtette: a nemzeti ünnep alkalmából értesítették a nyerteseket, valamint a sikeres részvételről a csaknem 1700 gyermeket, akiket a Mik azok a hungarikumok? - Színezd ki Magyarország kincseit! című kiadvánnyal jutalmaztak.

A beérkezett alkotásokat az értékelés után megküldték a települési önkormányzatoknak, ahol a művekből majd kis kamarakiállításokat szerveznek az ott élők számára - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!