Március 20-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál mesterkurzusaira

Kultúra, 2024.03.11

Március 20-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora, ének és hegedű kurzusaira, az órákat Miklósa Erika, Dráfi Kálmán és Ácsné Szily Éva tartja április 19. és 21. között a kőbányai Kroó György Zeneiskolában.

A résztvevők kiválasztása a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, szakmai zsűrizéssel történik. A Cziffra György Fesztivál kezdeményezése nyomán a kőbányai önkormányzat támogatásával megvalósuló kurzusokon a részvétel díjtalan - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Közölték: az elmúlt évek alatt több száz fiatal vett részt a Cziffra Fesztivál ingyenes mesterkurzusain, ahol nemzetközileg elismert tanárok és művészek oktatják a hallgatókat.

Az ének mesterkurzus tanára Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a klasszikus zongora kurzust Dráfi Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tarja, míg a hegedűkurzus tanára Ácsné Szily Éva, a Zeneakadémia didaktika- és módszertantanára lesz.

Az 50 perces kurzusokat április 19-én, 20-án és 21-én tartják.

Az órák passzív hallgatóként, érdeklődőként is látogathatók ingyenesen, előzetes bejelentkezéssel a [email protected] címen.

A fesztivál művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!