Megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia

Kultúra, 2022.06.23

Miranda Liu hegedűművész alapításában megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia, amely mesterkurzusokat tart és ösztöndíjakkal segíti hátrányos helyzetű tanulókat - tudatta az akadémia csütörtökön az MTI-vel.

A 2022-ben megalakult New Millennium Nemzetközi Akadémia (NMIA), amelynek alapja a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál mesterkurzusaival minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív zenészeknek - olvasható a közleményben.

Mint írják, az akadémia parnerei a magyarországi Cadenza Művészeti Ügynökség, a spanyolországi Asociación Cultural Musical Sociedad Filarmónica de Vilagarcía, a bulgáriai Polifonia , valamint az ausztriai Anna Rothschild Ensemble Verein.

A tájékoztatás szerint minden szervezet fogadja a New Millennium Nemzetközi Akadémia mesterkurzusait és műhelyeit az adott partnerországban a következő két év alatt. Budapesten már 2022. augusztus 25. és 30. között sor kerül a mesterkurzusokra, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivállal párhuzamosan.

Budapest mellett Bécsben, Nikolovoban és Vilagarcia de Arousa-ban lesznek ötnapos mesterkurzusok nemzetközi hírű európai zenészekkel - idézi a közlemény Miranda Liu hegedűművésznőt, az Akadémia alapító-művészeti vezetőjét, aki hozzátette, hogy a személyes mesterkurzusokat év közben is folytathatják a résztvevők online formában.

Az Akadémia oktatói, előadói nemzetközileg elismert művészek, szakemberek, menedzserek, akik vezető pozíciót töltenek be európai intézményeknél, együtteseknél, illetve nemzetközi zenei versenyek győztesei.

A New Millennium Nemzetközi Akadémiára bármilyen korú, nemű, származású, vagy társadalmi-gazdasági helyzetű zenész jelentkezesét várják július 15-ig. Bővebb információk az akadémiáról a www.nmicmf.com weboldalon találhatók - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!