Meghívást kapott a Hodworks tánctársulata a velencei biennáléra

Kultúra, 2021.04.16

A Hód Adrienn vezette Hodworks kortárstánc társulat meghívást kapott a velencei biennále Színházi Fesztiváljára, ahol a Sunday című előadást mutatják be és mesterkurzust is tartanak - közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza az MTI-vel pénteken.

Az 1934-ben alapított Biennale Teatro a nemzetközi színházi világ egyik legrangosabb rendezvénye, amelyet idén július 2. és 11. között rendeznek meg. A Fesztivál művészeti vezetői idén Stefano Ricci és Gianni Forte.

A seregszemlére a Hodworks 2018-ban bemutatott Sunday című előadását válogatták be, olyan nemzetközi hírű színházi alkotók produkciói közé, mint Thomas Ostermeier, Krzysztof Warlikowksi és Mundruczó Kornél.

A fesztivál Biennale College Teatro nevű kurzussorozatán a Hodworks társulatát Hód Adrienn vezető koreográfus, Molnár Csaba táncos-koreográfus és Szabó-Székely Ármin dramaturg fogják képviselni egy hétnapos mesterkurzussal.

A Sunday című előadás tabukkal szembemenő, vaskos, mégis érzékeny humorú játék. A darab a kortárstánc elméleti alapkérdéseiből indul ki, de mindenre a gyakorlatban reagál, velőtrázó fizikalitás formájában - írja a közlemény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!