Megjelent az idei Csoóri Sándor Program pályázati kiírása

Kultúra, 2024.04.16

Megjelent a Csoóri Sándor Program pályázati kiírása. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a program keretében az idén is 2,5 milliárd forintot biztosít a népi kultúra közösséget teremtő műfajai számára - közölte a szaktárca kedden az MTI-vel.

A közleményben kiemelik, hogy kormány kiemelt figyelmet fordít a magyar népművészeti közösségek megerősítésére.

Mint írják, népi kultúránknak kiemelt jelentősége van, ezért alapította meg 2017-ben a kormány a Csoóri Sándor Programot, amely az utóbbi évtized egyik legjelentősebb, legstabilabb támogatási formája.

A program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése, mindezzel népművészeti értékeink, hagyományaink megőrzése, átörökítése - áll a közleményben.

A 2024-es pályázatok benyújtására harminc nap áll rendelkezésre a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő EPER felületén keresztül. Az elnyert forrásokat 2025. június 30-ig lehet felhasználni hazai és határon túli műhelyek szakmai munkájának támogatására, táncházak, népi kézműves programok, táncegyüttesek, népzenei csoportok és népdalkörök éves tevékenységének finanszírozására.

A Csoóri Sándor Program 2024-es pályázata elérhető a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!