Megosztott második helyen végzett Hontvári Gábor a Sir Georg Solti Nemzetközi Karmesterversenyen

Kultúra, 2020.10.12

Megosztott második helyen végzett Hontvári Gábor a vasárnap zárult 9. Sir Georg Solti Nemzetközi Karmesterversenyen Frankfurtban.

A verseny első helyezettje az új-zélandi Tianyi Lu lett, míg a megosztott második helyet Hontvári Gáborral együtt a német Johannes Zahn kapta.

A világ legrangosabb versenyei közt számon tartott megmérettetésre mintegy félezer dirigens nevezett a világ minden tájáról - közölte a Soprano Média művészeti ügynökség hétfőn az MTI-vel.

"Mentálisan és fizikailag is rettenetesen elfáradtam, de óriási megtiszteltetés ez az eredmény és nagyon büszke vagyok rá" - idézi a közlemény Hontvári Gábor szavait. A karmester szerint a nehézséget - a koronavírus-járvány és az ezzel járó korlátozások miatt - a zenészek közötti elképesztő távolság okozta, amivel mindhárom versenyzőnek és a zenekaroknak is meg kellett küzdeniük. Egy-egy szimfonikus tétel próbálásához és egyben tartásához is nagy energiára volt szükség, ami kis túlzással körülbelül három operaelőadásba fektetett energiával ér fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!