Mintegy 200 pályázó közül választották ki a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat szakmai díjainak nyerteseit

Kultúra, 2021.10.08

Mintegy 200 pályázó közül választották ki a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat szakmai díjainak nyerteseit, a szervezők a már hagyományosnak mondható fotó-, és plakátpályázatot mellett idén elindították egy Hogy volt? című új kiírást is, amely a rendezvény kreatív megörökítésére ösztönzi a pályázókat - tudatták a rendezvénysorozat szervezői pénteken az MTI-vel.

Több mint 200 szervezet körülbelül 400 helyszínen mintegy 1000 programot szervezett országszerte, amin megközelítőleg 80 ezer ember vett részt szeptember 24. és 26. között a 15. Kultúrházak éjjel-nappal eseményen - olvasható a szervezők pénteki közleményében.

A #vanképedhozzánk? fotópályázatra a közművelődési intézmények rendezvényein készült fotósorozatokkal nevezhettek az érdeklődők és az intézmények mellett a nagyközönség is részt vehetett benne. A zsűri a 91 alkotótól beérkezett 366 fotóból I. díjjal jutalmazta Szarka Jánost a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztiválján készült fotósorozatért; II. díjat érdemelt ki Mészáros Gábor a Ferencvárosi Művelődési Központ által szervezett karanténkoncertek fotósorozatáért; III. díjat kapott Petike Petra kozármislenyi fotósorozata, amely a Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár NKft. Mislenyi Portéka helyi piac eseményén készült.

A #mindentegylapra! pályázatra a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátokat vártak a szervezők. A 99 alkotó plakátjaiból az I. díjat Vigh Gábor a több városon át vándorló Malter filmfesztiválra készült alkotása kapta, a II. díjat Kranyik Ildikó Berecz András című, a KMO Művelődési Központ és Könyvtár plakátjának ítélte a zsűri. A III. helyezett Máté Réka Adventi varázs asztal című alkotása lett, amelyet a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ számára készített.

A Hogy volt? című pályázatra, amelyben a megvalósult rendezvényeket kellet ismertetni megadott szempontok szerint, 38 pályázat érkezett. A nyertes községek Gógánfa Község Önkormányzat Kultúrháza, Kispáli Község Önkormányzat Közösségi Színtere, valamint a Tárnoki Köz-Ért Kft. (Heinrich Antal Ház és Könyvtár) volt, míg a díjazott városok Balatonfüred Kulturális Közgyűjtemény Fenntartó Nonprofit Kft., a Szentesi Művelődési Központ és az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ lettek. A fővárosi nyertesek pedig az Erőműház Nonprofit Kft. és a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei lettek - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!