Műtárgyválogatást bemutató tárlat látható a Kieselbach Galériában

Kultúra, 2024.03.19

Műtárgyválogatást, közte 19. századi klasszikusokat, kortárs alkotásokat és biedermeier zsánereket is bemutató tárlat látható a Kieselbach Galériában Budapesten.

Műtárgyválogatást bemutató tárlat látható a Kieselbach Galériában Az anyagban szerepelnek továbbá modern főművek, fauve kompozíciók, expresszionista remekművek, art deco jelenetek és pop art alkotások - közölte a galéria az MTI-vel.

A válogatásban muzeális remekművek is helyet kaptak. Például Vaszary János jin-jang párost idéző Kelet és Nyugat című art deco klasszikusa, ami a közelmúltban bukkant fel a Magyar Nemzeti Galéria Vaszary-kiállításán.

A muzeális csúcsdarabok közé sorolható Kontuly Béla római iskolás főműve Vakok a vörös kútnál címmel, valamint Egry József régóta nem látott, legnagyobb méretű expresszionista főműve Krisztus Emmausban címmel, ami egykor Márton Ödön gyűjteményének volt éke.

A válogatásban látható Tihanyi Lajos legelső ismert festménye, Ferenczy Károly metafizikusan minimalista remeke, Szinyei Merse Pál családi kegyúri templomba festett oltárképe és Rippl-Rónai József Tengerentúlról hazatért maszkos Zorkája.

Több mű szerepel olyan nagy mesterektől, mint Mednyánszky László, Rippl-Rónai, Vaszary, Aba-Novák Vilmos és Czóbel Béla, kiegészítve egy frissen előkerült Szőnyi István-kollekcióval és kortárs alkotásokkal.

Az aukciós kiállításokhoz hasonló mennyiségű, válogatott műveket felvonultató anyaghoz külön katalógus készült. A tárlaton szereplő művek a galériában megvásárolhatóak.

A világ vezető aukciósházai az árverések mellett rendszeresen szerveznek magán eladásos (private sale) kiállításokat. Mind a beadók, mind a vásárlók eldönthetik, hogy melyik eladásos formát választják, az aukciós értékesítést vagy a private sale-t.

A Kieselbach Galéria - az árverések mellett - a 2000-es évek elején rendezte első ajánló bemutatóját, 2008-tól pedig időről időre jelentkezik magáneladásos tárlataival. A hétfőn megnyílt kiállítás ezeknek a sorát folytatja.
(MTI)

Galériánk

Műtárgyválogatást bemutató tárlat látható a Kieselbach Galériában Műtárgyválogatást bemutató tárlat látható a Kieselbach Galériában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!