Múzeumok éjszakája - Bolyai-kiállítás és számos kísérőprogram Székelyudvarhelyen

Kultúra, 2024.06.17

Bolyai - Erdély géniusza címmel Bolyai János matematikusról nyílik kiállítás, és számos kísérőprogram is lesz június 22-én, a Múzeumok éjszakáján a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban - írták hétfői közleményükben a szervezők.

A székelyföldi városban a Magyar Géniusz Program támogatásával létrejött rendhagyó tárlat a klasszikus kiállítási elemeket ötvözi a korszerű muzeológiai, audiovizuális és informatikai megoldásokkal, így interaktív jellege miatt a fiatal generáció számára is élvezhető. A tárlatot 15 fős csoportokban lehet majd látogatni.

Lesz szakmai tárlatvezetés a Benczúr Gyula-emlékkiállításon és a Székelyföld kulturális folyóirat Fürdőélet Erdélyben régen és ma című tematikus lapszámát is bemutatják.

Etnospot matiné: Indiánok közt címmel a budapesti Néprajzi Múzeum gyűjteményeihez kapcsolódóan lesz játékos, kreatív gyerekfoglalkozás.

Este az Ego Sum zenekar szabadtéri koncertje és tűzzsonglőr-produkció szórakoztatja a közönséget, valamint Pál Melinda Isten szeme előtt című dokumentumfilmjét vetítik szintén szabadtéren.

Lesz bábjáték a Halvirág Bábszínház előadásában, míg állandó programként kézműves foglalkozások zajlanak, a Bányai János-emlékszobában pedig ismeretterjesztő filmet vetítenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!