Múzeumok éjszakája - Filmvetítés és műtárgybemutató a Terror Háza Múzeumban

Kultúra, 2024.06.19

Rendhagyó történelemórák, filmvetítés és műtárgybemutató is várja az érdeklődőket szombaton, a múzeumok éjszakáján a Terror Háza Múzeumban, Budapesten.

A közönség előadást hallhat a 2. világháború utáni magyar labdarúgás helyzetéről, a legendás Aranycsapatról és Puskás Öcsi 1956-os forradalom és szabadságharccal való kapcsolatáról - közölte a múzeum szerdán az MTI-vel.

Az előadások között a Terror Háza Múzeum által készített Játsszunk nyugodtan című magyar dokumentumfilmet vetítik, amely Puskás Ferenc élettörténetén keresztül meséli el Magyarország történetét a második világháború végétől a forradalmon keresztül a rendszerváltoztatásig.

A múzeum harmadik emeleti előadótermében az előadásokhoz és a filmekhez kapcsolódóan "bőröndkiállítás" mutatja be a múzeum gyűjteményében található, a korszakból származó sporttörténeti műtárgyakat.

A Házhoz megy a múzeum elnevezésű országjáró sorozatban Lakatos Dorina, a Terror Háza Múzeum történésze rendhagyó történelemórát tart Rabszolgasorsra ítélve címmel a Pintér Művek Haditechnikai Parkban, Kecelen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!