Múzeumok éjszakája - Korhű ruhás tárlatvezetés, koncertek és gyermekprogramok a Liszt Múzeumban

Kultúra, 2024.06.17

Idén is részt vesz a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozaton a Zeneakadémia Liszt Múzeuma, ahol szombaton jelmezes tárlatvezetés, koncertek és múzeumpedagógiai foglalkozások várják az érdeklődőket - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

Az Andrássy úton található intézmény állandó kiállítását 16 óra és éjfél között lehet megtekinteni a rendezvény részeként, 19 és 21 órakor korhű ruhába öltözött munkatársak mutatják be a Liszt Ferenc egykori lakásában található legérdekesebb tárgyakat, bútorokat, képeket és hangszereket - olvasható a közleményben.

Mint írják, a gyermekeket 16 és 20 óra között zenés-játékos múzeumpedagógiai foglalkozások várják, a koncertek pedig egészen késő estig követik egymást, a program előtt az erkélyről Kovács Tamás trombitafanfárja hívja a közönséget.

A tájékoztatás szerint délután a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjének fiatal zongorista növendékei lépnek fel Liszt, Chopin, Schubert, Bartók és Csajkovszkij műveivel, ezt követően Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Devich Gergely csellóművész és Balogh Ádám zongoraművész játszik Mozart- és Dvorák-triókat, majd a Mendelssohn Kamarazenekar muzsikál névadójuk mellett Arenszkij, Holst és Bantock szerzeményeiből.

Késő este a Zeneakadémia Ének Tanszékének hallgatói lépnek színpadra áriákkal és dalokkal, mások mellett Monteverdi, Bach, Händel, Mozart és Brahms kompozícióiból válogatva.

A részletes műsor a www.lisztmuseum.hu portálon olvasható, a rendezvénysorozatra érvényes karszalag pedig megvásárolható a Liszt Múzeum jegypénztárában vagy online, a www.jegymester.hu weboldalon - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!