Múzeumok éjszakája - Látványrestaurátor-műhely, lemezbemutató koncert és kiállításmegnyitó a miskolci Herman Ottó Múzeumban

Kultúra, 2024.06.20

Új látványrestaurátor-műhellyel, lemezbemutató koncerttel valamint új és állandó kiállításokkal várja a látogatókat a 125 éves Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei Miskolcon a Múzeumok éjszakája alkalmából - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Képtárban a Miskolc anno és A titkos és a publikus című tárlatok szombaton 17 órától vasárnap hajnal 2 óráig nyitva tartanak. Az előbbi kiállításon Fedor Vilmos, a vármegyeszékhely "legnagyobb lokálpatriótája" várja a látogatókat, míg utóbbin Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Lajos András színész és Kónya Ábel grafikusművész tartanak tárlatvezetéseket.

A Pannon-tenger Múzeumban földtörténeti és őslénytani kiállításokon vehetnek részt az érdeklődők, ahol leletanyagok és korhű illusztrációk tárják eléjük a miocén földtörténeti kor képét, miközben az interaktív programokkal a hétmillió éves mocsárciprusok világába is betekintést nyerhetnek.

A Miskolci Galéria Rákóczi-háza és a Színészmúzeum is egész estés programokkal készül, köztük a 24. Légyottal, melyben a szervezők Tompa Mihály, Herman Ottó és Borosnyay Kamilla fiktív találkozását képzelték el. Mindemellett ezen a helyszínen mutatják be Lenkey-Tóth Péter festőművész új katalógusát, emellett a Zsaya zenekar lemezbemutatója, valamint több koncert és tárlat is várja a látogatókat.

A Régészeti Látványraktárban délután öttől éjfélig minden órában tárlatvezetést tartanak, ahol a játékok "régészeti korokon átívelő" jelenlétével ismerkedhetnek meg a látogatók, legyen az gyermek- vagy szerencsejáték. A Herman Ottó Emlékházban az intézvény névadójának tudományos eredményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, míg a Pele-lakban kvízzel és gombfoci-bajnoksággal készülnek a szervezők.

A tájékoztatás szerint a korlátozott befogadóképesség miatt az egyes programokon meghatározott a résztvevők száma, a látogatókat érkezési sorrendben engedik be és fogadják az egyes helyszíneken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!