Nagydíjas lett a Debreceni Egyetem leánykara Görögországban

Kultúra, 2023.09.25

Tizennyolc együttest megelőzve, kategóriájának győzteseként nyerte meg a paráliai XI. Music and Sea nemzetközi kórusversenyt a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának Bárdos Lajos Leánykara - közölte az egyetem sajtóközpontja hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a debreceni zeneművészeti kar leánykara szeptember 18. és 23. között vett részt a nemzetközi kórusversenyen. A görögországi megmérettetésre tizenkilenc együttes, köztük bolgár, cseh, észt, litván, macedón, moldáv, román, szerb, szlovák és magyar énekkarok neveztek hat kategóriában.

A DE két csapata, a leánykar mellett a szolfézs-zeneelmélet, karvezetés tanszék énekegyüttese is az első helyen végzett kategóriájában, ezzel kvalifikálta magát a nagydíjas versenyre.

A nagydíjért a többi kategóriagyőztessel - a kecskeméti Aurin Leánykarral, a macedón Mirche Acev Akadémiai Vegyeskarral, a szerb Stars nőikarral, valamint az észt közmédia vegyeskarával - mérték össze tudásukat a Debreceni Egyetem hallgatói, akik az összes együttest maguk mögé utasították, kiérdemelve a legjobbnak járó elismerést - közölte az egyetem.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!