Nagyszabású előadást rendez Páva gála címmel a Hagyományok Háza

Kultúra, 2021.02.16

Nagyszabású előadást rendez Páva gála címmel a Hagyományok Háza, az érdeklődők a műsort február 19-én tekinthetik meg online, a tizenöt fellépőt Pál István Szalonna és bandája kíséri - közölte a Hagyományok Háza kedden az MTI-vel.

A kilenc évvel ezelőtt elindított Fölszállott a páva című népdal-, néptánc- és népzenei vetélkedő legsikeresebb résztvevői lépnek ismét színpadra - olvasható a közleményben. A korábbi műsorokkal ellentétben nem meghatározott sorrendben lépnek színpadra a szereplők, hanem közös produkciókat mutatnak be együtt a virtuális közönségnek.

A gálát a nézők február 19-én este 8 órakor tekinthetik meg. A műsorban egyebek mellett nógrádi dudás, nagyecsedi és tyukodi válogatást, a pásztor kultúrát jellemző somogyi kanász blokkot, zalai, sárközi összeállítást, magyarszováti énekes számot, ádámosi és szászcsávási gyűjtést, valamint közép-erdélyi és méhkeréki táncokat láthatnak a nézők.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy a Duna Televízió és a Hagyományok Háza 2012-ben Fölszállott a páva címmel indította el népdal-, néptánc- és népzenei vetélkedőjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!