TV műsor

Négy új verseskötet jelenik meg a FISZ gondozásában

Kultúra, 2021.04.12

Négy új verseskötet jelenik meg a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) gondozásában. A kötetek mindegyike aktuális társadalmi kérdéseket jár körbe, mint az ember és természet kapcsolata, a fiatalkori kiégés, az érzelmi bántalmazás és a transzneműség - közölte a szervezet az MTI-vel hétfőn.

"Katona nem hangoskodik, nála inkább állati csend van. Erő és megadás. És persze erdő, a Rengeteg: tudattalan természet, növényi létek, Bükk és Buda között. Világtest, rajta az erőszak [.] Bátor beköszönés" - fogalmaz Katona Ágota első, Kezdetben, mégis vihar című kötetéről Deres Kornélia fülszövege.

Lukács Flóra Egy sanghaji hotel teraszán című kötetében "a testté vált Én - e vándorállat hangja szólal meg - élesen és elvágólagosan" - írja a kötet fülszövegében Szilágyi Ákos.

Juhász Márió A konyhában meg Elmore James szól című kötetéhez Peer Krisztián írt fülszöveget. Juhász Márió "szerencsére ismeri önmagunk felébresztésének tuti technikáját: egyetlen apró részletre kell fókuszálni minden figyelmünket. De tényleg a legapróbbra, épp az a cél, hogy kudarcot valljunk, és visszatérjünk a valóságba, ami onnan ismerhető fel, hogy a végtelenségig osztható" - fogalmaz.

Makáry Sebestyén Delta című debütáló kötetéhez Győrffy Ákos írt ajánlót. Mint fogalmaz, a kötet a lassú önmegismerés üdítően friss és érzékeny lenyomata. "Makáry világa könnyedén beszippantja az olvasót, észre sem vesszük és máris az ő saját - de elemeiben mindnyájunk számára ismerős - világegyetemében találjuk magunkat [..] A repedések, a sötét árnyékok ott húzódnak már a horizont peremén, de itt még minden Istené" - idézi a FISZ közleménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!