Nemzetközi rajzpályázatot hirdetett a Fesztivál Akadémia Budapest

Kultúra, 2024.05.15

Vivaldi: Négy évszak gyermekszemmel címmel hirdetett nemzetközi rajzpályázatot  a Fesztivál Akadémia Budapest, amely június 15-ig várja a pályamunkákat óvodás, alsó- és felső tagozatos, középiskolás és egyetemista diákoktól.

Az alkotásokhoz ceruza, filctoll, szén, olajpasztell, pasztellkréta, zsírkréta, vízfesték, tempera, akvarell, akril, olajfesték, bármely kreatív anyaghasználat, illetve vegyes technika is használható. A digitális rajzoló programmal készült alkotásokat is elfogadják, kivétel a mesterséges intelligencia segítségével előállított kép - olvasható a szervezők szerdai közleményében.

Mint írták, a pályázatnak tartalmaznia kell az alkotó nevét, életkorát, iskoláját, elérhetőségét, a mű címét és a választott technikát. A papíron beküldött alkotásokat A4 mérettől A2 méretig várják.

Minden kategóriában három díjazottat hirdetnek, de különdíjakat is kiosztanak. A nyertes műveket július 20-án a Zeneakadémia Nagytermében a Fesztivál Akadémia Budapest zárókoncertjén mutatják be, vászonra vetítve, koncert közben.

A hangverseny szünetében jótékony célra elárverezik az alkotásokat, a bevételt pedig a fiatal tehetségeket támogató Vivaldi Alapítványnak ajánlják fel.

A rajzpályázaton a részvétel ingyenes. Az elkészült alkotásokat beszkennelve az [email protected] címre várják vagy postai úton is beküldhetők a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola címére, valamint személyesen is leadhatók a szakközépiskola aulájában található, Fesztivál Akadémia Budapest logóval ellátott dobozba.

További részletek a Fesztivál Akadémia Budapest weboldalán olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!