Néptánc és népfoci, idén is megrendezik a Mundruc Népfocitornát

Kultúra, 2022.11.28

A Kárpát-medence különböző területeiről érkező neves néptáncegyüttesek és népi zenekarok futballtornáját, a XV. Mundruc Népfocitornát rendezik meg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium új tornacsarnokában december 3-án, Budapesten - tudatták a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A szervezők célja a határokon átívelő magyar néptáncos, népzenész fiatalok és hagyományőrző közösségek erősítése, a Kárpát-medencei néphagyományok iránti vonzalom és tiszteletadás kifejezése kötetlenebb légkörben.

A hagyományteremtő elődök előtti tisztelgés céljából a futballtornát Erdély kalotaszegi Nádasmente tájegységének legkiemelkedőbb férfitáncosáról, Mátyás Istvánról, "Mundrucról" (1911-1977) nevezték el - írták.

A tornán részt vesz a Magyar Állami Népi Együttes, a Bihari János Táncegyüttes, a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, a Kőszobor Baráti Társaság, a Fonó Budai Zeneház, a Veszprém-Bakony Néptáncegyüttes, a Népzenész Csapat - Pál István "Szalonna" vezetésével, a Szamoskér, továbbá a határon túli magyarlapádi fiatal hagyományőrző néptáncosok csapata, valamint a Puskás, a musical összművészeti produkció csapata kiemelt vendégként lesz jelen - sorolták.

A tájékoztató szerint az egész napos focitornát ünnepélyes eredményhirdetés, táncház és össznépi mulatság zárja a Fonó Budai Zeneházban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!